Arduino

Knop met led ring

maandag, december 2, 2013
Knop met led ringLike0

De knop met de lichtgevende LED-ring bestaat in principe uit twee aparte delen. Het eerste deel is de knop (pushbutton, momentary switch) en het tweede deel is een simpel LED lampje.

Op de achterkant van de knop vind je vijf pootjes. In het midden zitten er drie op een rij, en aan de beide buitenkanten een pootje dat iets lager geplaatst is. Bij het ene pootje staat een + en bij het andere pootje een -.
Deze twee pootjes gebruik je om de LED-ring te laten oplichten. Het pootje bij de plus is het het ‘lange’ pootje van een LED-lampje en het pootje bij de min het korte pootje. Dat is handig om te weten als je zo naar het filmpje kijkt onder het kopje “De basis”. Sluit je ‘m verkeerd om aan, dan gebeurt er niks.

De andere drie pootjes zijn dus voor de knop – maar je hebt er maar twee nodig. Voor de sketch die ik gebruikt heb in mijn filmpje hoef je het middelste pootje niet aan te sluiten.

De basis
Hier wordt precies beschreven hoe je de knop kan aansluiten. Je moet alleen het ledje vervangen door de LED ring (buitenste twee pootjes) en het knopje door de pootjes in het midden (minus degene precies in het midden).
https://www.youtube.com/watch?v=XUuXq4J4u14

Filmpje

Hier kun je ‘m kopen:
http://floris.cc/shop/en/knobs-buttons-joysticks/861-metal-pushbutton-latching-16mm-red.html

0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow @ Guerrilla Games
Instagram has returned invalid data.